KASTENLOK INDEX

Minitrix NS 1100 en SNCF BB 20006

naar 12V klokankermotor

Question? Just reach out!

Past op alle Minitrix art. 12069 (geel/blauw), 2934 (SNCF), 12824 (blauw), 12894 ("Botsneus")

Compatibele modellen

Inhoud van de kit

Installatievoorbeeld

Translate this page in your language

Wat heb je nodig voor deze upgrade kit

- Het model en de upgrade kit

- Kleine, platte schroevendraaier

- Soldeerbout 15W/25W

- Een pin (een afgeslepen wielas) om de wormen te verwijderen van de originele motor. Kijk hier voor meer info.


Installatietijd: 30-60 minuten

1

Verwijder de twee schroefjes op het dak om de kap van het chassis af te halen.

3

Haal de motor uit het model door de vier schroefjes aan de uiteinden van de motor los te maken. Schroef daarna de witmetalen houder van de motor af door de twee schroefjes te verwijderen.

2

Soldeer de twee draadjes los van het electronicabord en leg het bord terzijde. Let even op de lampjes en om te zorgen dat je ze niet verliest, kun je die ook beter even uit het model halen.

4

Verwijder de twee wormen van de motor. Voorzichtig om dit niet met de kleinste pin van de Tramfabriek Gear puller te doen, want de worm zit doorgaans zeer, zeer goed vast.


Het eenvoudigst is om de worm warm te maken met een creme brulée/Proxxon brander en met een pin, gemaakt van een oude wielas, er uit te slaan. Tips om dit redelijk eenvoudig te doen staan hier: http://tramfabriek.nl/worm-removal.html


Mocht je er helemaal niet uitkomen, dan kun je de motor naar mij opsturen en verwijder ik ze gratis voor je. Je mag de motor ook best voor het bestellen opsturen, dan stuur ik ‘m met de bestelling de losse wormen en motor weer mee terug. Neem daarvoor contact met mij op via deze link.

5

Druk de meegeleverde messing adapters voorzichtig (recht, want de wand van de adapters is slechts 0.1 mm dun!) in de wormen en schuif deze over de assen van de nieuwe motor. Lijm de wormen met Loctite (blauw of rood, maakt niet uit) op de as, indien nodig. Wel zorgen dat ze midden boven het onderliggende tandrad liggen. Gebruik geen secondenlijm, want dan heb je het risico dat de lijm al droogt voordat je de adapter zo diep mogelijk in de worm hebt gedrukt.

6

Soldeer de draden aan de motor en plaats de motor.

7

Bevestig het tweede metalen plaatje dat de motor op zijn plaats houdt.

9

De kap kan er weer op worden geschroefd en je bent klaar. Hier heb ik de aandrijving gebruikt voor een 3D geprint model van een 1100 met botsneus, op Shapeways  verkrijgbaar van Robby’s N shop. De decals heb ik zelf gemaakt.

Digitale decoder

8

Bevestig het electronicabord. Let op dat de contactstripjes van de lampjes. Ik heb hier zelf de bovenleidingschakelaar inactief gemaakt, omdat ik die verder niet gebruik.

Deze motor upgrade kit kan ook aangestuurd worden door DCC. Kijk op de digitale instellingen pagina voor de CV instellingen voor de grote decodermerken, om de beste rijervaring te hebben.